Sivukartta
Tapahtumat »
La 27.5.2017 10:00
Lähetyksen kirpputori
Suodenniemen seurakuntatalo - Kirpputori (alakerta)
Kirpputori jälleen avoinna Suodenniemen srk-talolla lauantaisin klo 10-12
La 27.5.2017 12:00
Soppa & Sana & Sävel
 Tärppi Onkiniemenkatu 5
Soppaa, Sanaa ja Säveltä Tärpissä joka toinen lauantai!
Järjestäjänä Sastamalan ev. lut. seurakunnan vapaaehtoiset.
La 27.5.2017 13:00
Kehitysvammaisten rippikoulun konfirmaatio
Pappina Pirjo Tuiskunen.
Su 28.5.2017 10:00–11:00
Perhejumalanpalvelus, päiväkerhon päätösjuhla
Kiikan kirkko
Klo 10 perhejumalanpalvelus, jonka yhteydessä esikouluun lähtevien siunaus. Mehu, kahvi ja jäätelötarjoilu Kunnan makasiinilla.
Su 28.5.2017 10:00
Piispa Kaarlo Kallialan juhlamessu
Liturgi: Piispa Kaarlo Kalliala
Kanttori: Hänninen Elisa,Muraja Tuuli
Suntio: Myllyniemi Arja
Avustajat: Timo Vuojus
Ulkopuoliset avustajat: Kesälapin rippikouluryhmä mukana toteuttamassa messua
Avustava pappi: Väänänen Ville
Muuta tietoa: Piispa Kaarlo Kalliala on ollut pappina 40 vuotta.
Su 28.5.2017 10:00
Veneilykauden siunaus
Tyrvään kirkko
Suomi 100 juhlavuoden tapahtuma:
klo 10 messu ja veneilykauden siunaus
kirkkokahvit

Kirkon esittely
Su 28.5.2017 13:00
Salokunnan sanajumalanpalvelus, Ämpärikirkko. 50 ensimmästä kirkkovierasta saa ämpärin, jossa on kesäistä tekemistä ja hengellistä evästä. Tervetuloa!
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Salokunnan kirkko - kirkkosali, Salokunnan kirkko - kahviotila
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Helena Bäckman
Suntio: Lehto Ilpo
Avustava pappi: Sanna Parkkinen
Kolehti: Karkun diakonia
Tekstinlukijat: Mauri Kaaja
Su 28.5.2017 14:00
Mettämaan majatalokahveet Pihlavan pirtissä Kaija ja Reijo Telarannan luona, Kurjentie 43, aiheena "Vievätkö ristiriitaiset tekstin Raamatulta luotettavuuden?"
Kaija ja Reijo Telaranta kutsuvat...
Tervetuloa Mettämaan majatalokahveille Pihlavan pirttiin, Kurjentie 43. Kahveen lisäksi tarjolla on Reijon puhe ja yhteistä pohdintaa kristinuskon haastavista ja hankalista kysymyksistä. Laulaakin voidaan jos laulattaa. Rukoilemistakaan ei vierasteta. Pirtissä on kahvetta ja kastettavaa tarjolla joka toinen sunnuntai samaan aikaan klo 14. Etelä-Tyrvään pappi Hannu Heikkilä on mukana silloin, kun ehtii.
Ajo-ohjeita, lisätietoa tilaisuuksista ja niiden teemoista saat Reijolta, puh. 0400412628, www.reijotelaranta.fi
Tällä kertaa aiheena siis "Vievätkö ristiriitaiset tekstin Raamatulta luotettavuuden?"
Su 28.5.2017 18:00
Karkun iltakirkko seurakuntatalolla, Ämpärikirkko. 50 ensimmäistä kirkkovierasta saa ämpärin, jossa on kesäistä tekemistä ja hengellistä evästä. Tervetuloa!
Karkun seurakuntatalo - Iso sali
Pyhäpäivä: 6. sunnuntai pääsiäisestä
Karkun seurakuntatalo - Iso sali, Karkun seurakuntatalo - Pieni sali, Karkun seurakuntatalo - keittiö+astiasto
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Helena Bäckman
Suntio: Poutala Leena
Kolehti: Karkun diakonialle
Tekstinlukijat: Marjo-Riitta Helminen ja Teuvo Koivuniemi
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Seitsenristi -korut myynnissä

Seitsenristi -korujen hinnat:
Iso ristiriipus 92 euroa.
Pieni ristiriipus 79 euroa.
Rintakoru / kaulakoru 99 euroa.
Korvakorut 39 euroa.
Pikkuriipus 32 euroa.

Kultaseppä Miikka Lumme on suunnitellut Tyrvään Pyhän Olavin kirkon 500-vuotisjuhlan kunniaksi hopeakorujen sarjan. Koruja on myynnissä Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa ja kirkkoherranvirastossa.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkon päätyseinää koristaa kaunis pyöröristi. Kuvio on aikakauden kirkoissa tyypillinen. Taiteilija Kuutti Lavonen maalasi ristikuvion Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon ja käytti kuviosta nimeä seitsenristi.

Seitsenristi-kuvio on aiheena myös Jaakko Pirttikosken suunnittelemassa Tyrvään Pyhän Olavin kirkon 500-vuotisjuhlalogossa. Kun logon ensiversiot olivat nähtävänä seurakunnan viestintätyöryhmässä, joku keksi heti kysyä, että voisiko koristeellisesta kuviosta tehdä koruja.

Nyt seitsenristi -kuviosta on tehty koru. Eikä vain yhtä mallia, vaan kokonainen sarja. Seitsenristi-korusarjan on Sastamalan seurakunnalle suunnitellut Vammalasta kotoisin oleva kultaseppä Miikka Lumme. Ensimmäinen erä koruja on jo valmistunut ja myynnissä. Koruja on saatavilla ainoastaan Tyrvään Pyhän Olavin kirkosta ja seurakunnan kirkkoherranvirastossa.

Hopeiset Seitsenristi-korut valmistaa Naantalin Hopeapaja. Miikka Lumme otti puolisonsa kanssa yrityksen vetovastuun appiukoltaan neljä vuotta sitten. Aiemmin Miikka työskenteli 18 vuotta Vammalassa Kulta- ja kelloliike Merjassa. Miikka oli mukana jo Tyrvään Pyhän Olavin edellisen paanu-korusarjan tekemisessä. Myös Seitsenristi-kuviota hän on mielinyt korun aiheeksi jo aiemmin. -Seitsenristi-kuvion teko koruksi osoittautui kuitenkin aika haastavaksi, kertoo Miikka. Korut valmistetaan teollisesti, mutta ensimmäisen kappaleen jokaisesta sarjan korusta Miikka on tehnyt omin käsin.

Seitsenristi-sarjassa on koruja kaikenikäisille. Pikkuriipus soveltuu kastelahjaksi tai lapsen koruksi. Ristit ovat haluttuja rippilahjoja. Isommat ristit ja rintakorut sopivat syntymäpäivien muistolahjoiksi. Viimeisimpänä korusarja täydentyi korvakoruilla ja pikkuriipuksella. -Kymmenvuotias Viivi-tyttäreni tykkäsi niistä tosi paljon, silloin tiesin että ne menevät kaupaksi, naurahtaa Miikka.

Seitsenristi-korut on valmistettu hopeasta. Tilauksesta koruja saa myös kultaisena.

Tarja Kopalainen

Juttu on julkaistu seurakuntalehti Sananjalan numerossa 2/2016.