Sivukartta
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Tapahtumat »
La 27.5.2017 10:00
Lähetyksen kirpputori
Suodenniemen seurakuntatalo - Kirpputori (alakerta)
Kirpputori jälleen avoinna Suodenniemen srk-talolla lauantaisin klo 10-12
La 27.5.2017 12:00
Soppa & Sana & Sävel
 Tärppi Onkiniemenkatu 5
Soppaa, Sanaa ja Säveltä Tärpissä joka toinen lauantai!
Järjestäjänä Sastamalan ev. lut. seurakunnan vapaaehtoiset.
La 27.5.2017 13:00
Kehitysvammaisten rippikoulun konfirmaatio
Pappina Pirjo Tuiskunen.
Su 28.5.2017 10:00–11:00
Perhejumalanpalvelus, päiväkerhon päätösjuhla
Kiikan kirkko
Klo 10 perhejumalanpalvelus, jonka yhteydessä esikouluun lähtevien siunaus. Mehu, kahvi ja jäätelötarjoilu Kunnan makasiinilla.
Su 28.5.2017 10:00
Piispa Kaarlo Kallialan juhlamessu
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhäpäivä: 6. sunnuntai pääsiäisestä
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Liturgi: Piispa Kaarlo Kalliala
Kanttori: Hänninen Elisa,Muraja Tuuli
Suntio: Myllyniemi Arja
Avustajat: Timo Vuojus
Ulkopuoliset avustajat: Kesälapin rippikouluryhmä mukana toteuttamassa messua
Avustava pappi: Väänänen Ville
Muuta tietoa: Piispa Kaarlo Kalliala on ollut pappina 40 vuotta.
Su 28.5.2017 10:00
Veneilykauden siunaus
Tyrvään kirkko
Suomi 100 juhlavuoden tapahtuma:
klo 10 messu ja veneilykauden siunaus
kirkkokahvit

Kirkon esittely
Su 28.5.2017 13:00
Salokunnan sanajumalanpalvelus, Ämpärikirkko. 50 ensimmästä kirkkovierasta saa ämpärin, jossa on kesäistä tekemistä ja hengellistä evästä. Tervetuloa!
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Pyhäpäivä: 6. sunnuntai pääsiäisestä
Salokunnan kirkko - kirkkosali, Salokunnan kirkko - kahviotila
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Helena Bäckman
Suntio: Lehto Ilpo
Avustava pappi: Sanna Parkkinen
Kolehti: Karkun diakonia
Tekstinlukijat: Mauri Kaaja
Su 28.5.2017 14:00
Mettämaan majatalokahveet Pihlavan pirtissä Kaija ja Reijo Telarannan luona, Kurjentie 43, aiheena "Vievätkö ristiriitaiset tekstin Raamatulta luotettavuuden?"
Muu tila
Kaija ja Reijo Telaranta kutsuvat...
Tervetuloa Mettämaan majatalokahveille Pihlavan pirttiin, Kurjentie 43. Kahveen lisäksi tarjolla on Reijon puhe ja yhteistä pohdintaa kristinuskon haastavista ja hankalista kysymyksistä. Laulaakin voidaan jos laulattaa. Rukoilemistakaan ei vierasteta. Pirtissä on kahvetta ja kastettavaa tarjolla joka toinen sunnuntai samaan aikaan klo 14. Etelä-Tyrvään pappi Hannu Heikkilä on mukana silloin, kun ehtii.
Ajo-ohjeita, lisätietoa tilaisuuksista ja niiden teemoista saat Reijolta, puh. 0400412628, www.reijotelaranta.fi
Tällä kertaa aiheena siis "Vievätkö ristiriitaiset tekstin Raamatulta luotettavuuden?"
Su 28.5.2017 18:00
Karkun iltakirkko seurakuntatalolla, Ämpärikirkko. 50 ensimmäistä kirkkovierasta saa ämpärin, jossa on kesäistä tekemistä ja hengellistä evästä. Tervetuloa!
Karkun seurakuntatalo - Iso sali
Pyhäpäivä: 6. sunnuntai pääsiäisestä
Karkun seurakuntatalo - Iso sali, Karkun seurakuntatalo - Pieni sali, Karkun seurakuntatalo - keittiö+astiasto
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Helena Bäckman
Suntio: Poutala Leena
Kolehti: Karkun diakonialle
Tekstinlukijat: Marjo-Riitta Helminen ja Teuvo Koivuniemi
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Kirkkovaltuuston kokous 19.5.2016

Kirkkovaltuusto päätti jättää Tyrvään kirkon pohjoissakarasta pois penkit kolmea etummaista lukuun ottamatta, jotta sakaraan muodostuu avoin tila monipuolista käyttöä varten. Irrotettuja penkkejä käytetään tyhjäksi jäävän tilan seinustoilla, missä on myös penkki, jossa kirkon historian eri ker-rostumat ovat näkyvissä. Tilaa voidaan käyttää kirkon historiallisen esineistön esille tuomisessa. Tyhjäksi jäävä tila sisustetaan tuolein ja pienellä alttaripöydällä, joka toimii sivualttarina messussa. Tällä sivualttarilla pyritään tarjoamaan esteetön pääsy ehtoolliselle messun yhteydessä. Tila toimii myös toimituskappelina ja kirkkotilana pienemmissä ja intiimimmissä tilanteissa. Tämän toivotaan lisäävän kirkon käyttöastetta. Tilassa on myös helpompi viettää aikaa lasten kanssa messussa. Kir-kossa järjestetään usein kirkkokahveja, mihin tila antaa lisämahdollisuuksia. Irtotuolein varustettua tilaa on helppo muokata toimimaan toiminnan vaatimalla tavalla. Päätös alistetaan Kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Tila sisustetaan toistaiseksi olemassa olevilla tuoleilla. Seurakunnalla on jo sivualttarin pöytä.

Kirkkovaltuusto hyväksyi seurakunnan vuoden 2015 tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden seu-rakunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille luottamushenkilöille ja viranhaltijoille tilikaudelta 1.1.-31.12.2015.Tilinpäätös on 63 037,39 euroa alijäämäinen. Seurakuntien vaikea taloustilanne tulee jatkumaan lähivuosina johtuen edelleen vähenevästä jäsenmäärästä, ansiotulojen vähäisestä kasvusta ja työttömyyden lisääntymisestä. Kirkollisveroja kertyi 4,7 milj. euroa (kasvua 3,0 %). Yhteisöveroja kertyi 470 000 euroa (kasvua 8,5 %). Suurin investointikohde vuonna 2015 oli Tyrvään kirkon penkkien ootraus ja kunnostus 259 690 euroa, johon saatiin kirkon keskusrahaston avustusta 121 800 euroa.

Kirkkovaltuusto vapautti Vesa Vierteen luottamustoimesta Karkun kappelineuvoston varajäsenenä ja valitsi Aila Kaskelle henkilökohtaiseksi varajäseneksi Karkun kappelineuvostoon Tuomas Rekun.

Kirkkovaltuusto hyväksyi Sastamalan seurakunnan taloussäännön. Taloussäännössä seurakuntatalous määrittelee taloushallinnon perusasiat, miten esimerkiksi taloutta suunnitellaan ja hoidetaan, kuka käyttää päätösvaltaa missäkin asioissa ja mihin saakka, irtaimen ja kiinteän omaisuuden hoito-tavoista, laskentatoimesta, raportointitavoista ja sisäisen valvonnan järjestämistavoista. Aikaisempi taloussääntö on ollut voimassa vuoden 2009 alusta lähtien. Taloussäännössä on huomioitu sen jäl-keen tulleet laki- ja säännösmuutokset.

Uusi tilintarkastuslaki astui voimaan 1.1.2016. Samalla astui voimaan uusi laki julkishallinnon ja -talouden tilintarkastuksesta. Lakiuudistusten myötä kahdesta erillisestä tilintarkastusjärjestelmästä luovutaan julkishallinnon ja -talouden tilintarkastuksen tullessa osaksi tilintarkastuslaissa säänneltyä järjestelmää. Uudella lainsäädännöllä uudistetaan tilintarkastajien tutkintovaatimukset sekä val-vontajärjestelmä kokonaisuudessaan. Säännöksissä tapahtuneiden muutosten johdosta tulee kirkko-valtuuston valita tilintarkastajat lopputoimintakaudekseen 2016 – 2018. Kirkkovaltuusto valitsi ti-lintarkastajaksi vuosiksi 2016 – 2018 JTH Jaakko Rönkön ja varatilintarkastajaksi JHTT Arto Ahl-qvistin.

Irmeli Kulonpää jätti valtuustoaloitteen Vammalan seurakuntatalon juhlasalin palauttamiseksi entiseen asuunsa ja käyttöönsä.


 


pdf liite

Esityslista (pdf)

pdf liite

Pöytäkirja (pdf)

pdf liite

Valtuustoaloite, Irmeli Kulonpää (pdf)