Sivukartta
Tapahtumat »
La 27.5.2017 10:00
Lähetyksen kirpputori
Suodenniemen seurakuntatalo - Kirpputori (alakerta)
Kirpputori jälleen avoinna Suodenniemen srk-talolla lauantaisin klo 10-12
La 27.5.2017 12:00
Soppa & Sana & Sävel
 Tärppi Onkiniemenkatu 5
Soppaa, Sanaa ja Säveltä Tärpissä joka toinen lauantai!
Järjestäjänä Sastamalan ev. lut. seurakunnan vapaaehtoiset.
La 27.5.2017 13:00
Kehitysvammaisten rippikoulun konfirmaatio
Pappina Pirjo Tuiskunen.
Su 28.5.2017 10:00–11:00
Perhejumalanpalvelus, päiväkerhon päätösjuhla
Kiikan kirkko
Klo 10 perhejumalanpalvelus, jonka yhteydessä esikouluun lähtevien siunaus. Mehu, kahvi ja jäätelötarjoilu Kunnan makasiinilla.
Su 28.5.2017 10:00
Piispa Kaarlo Kallialan juhlamessu
Liturgi: Piispa Kaarlo Kalliala
Kanttori: Hänninen Elisa,Muraja Tuuli
Suntio: Myllyniemi Arja
Avustajat: Timo Vuojus
Ulkopuoliset avustajat: Kesälapin rippikouluryhmä mukana toteuttamassa messua
Avustava pappi: Väänänen Ville
Muuta tietoa: Piispa Kaarlo Kalliala on ollut pappina 40 vuotta.
Su 28.5.2017 10:00
Veneilykauden siunaus
Tyrvään kirkko
Suomi 100 juhlavuoden tapahtuma:
klo 10 messu ja veneilykauden siunaus
kirkkokahvit

Kirkon esittely
Su 28.5.2017 13:00
Salokunnan sanajumalanpalvelus, Ämpärikirkko. 50 ensimmästä kirkkovierasta saa ämpärin, jossa on kesäistä tekemistä ja hengellistä evästä. Tervetuloa!
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Salokunnan kirkko - kirkkosali, Salokunnan kirkko - kahviotila
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Helena Bäckman
Suntio: Lehto Ilpo
Avustava pappi: Sanna Parkkinen
Kolehti: Karkun diakonia
Tekstinlukijat: Mauri Kaaja
Su 28.5.2017 14:00
Mettämaan majatalokahveet Pihlavan pirtissä Kaija ja Reijo Telarannan luona, Kurjentie 43, aiheena "Vievätkö ristiriitaiset tekstin Raamatulta luotettavuuden?"
Kaija ja Reijo Telaranta kutsuvat...
Tervetuloa Mettämaan majatalokahveille Pihlavan pirttiin, Kurjentie 43. Kahveen lisäksi tarjolla on Reijon puhe ja yhteistä pohdintaa kristinuskon haastavista ja hankalista kysymyksistä. Laulaakin voidaan jos laulattaa. Rukoilemistakaan ei vierasteta. Pirtissä on kahvetta ja kastettavaa tarjolla joka toinen sunnuntai samaan aikaan klo 14. Etelä-Tyrvään pappi Hannu Heikkilä on mukana silloin, kun ehtii.
Ajo-ohjeita, lisätietoa tilaisuuksista ja niiden teemoista saat Reijolta, puh. 0400412628, www.reijotelaranta.fi
Tällä kertaa aiheena siis "Vievätkö ristiriitaiset tekstin Raamatulta luotettavuuden?"
Su 28.5.2017 18:00
Karkun iltakirkko seurakuntatalolla, Ämpärikirkko. 50 ensimmäistä kirkkovierasta saa ämpärin, jossa on kesäistä tekemistä ja hengellistä evästä. Tervetuloa!
Karkun seurakuntatalo - Iso sali
Pyhäpäivä: 6. sunnuntai pääsiäisestä
Karkun seurakuntatalo - Iso sali, Karkun seurakuntatalo - Pieni sali, Karkun seurakuntatalo - keittiö+astiasto
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Helena Bäckman
Suntio: Poutala Leena
Kolehti: Karkun diakonialle
Tekstinlukijat: Marjo-Riitta Helminen ja Teuvo Koivuniemi
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Lintuharrastajalle löytyy tekemistä ja näkemistä

Kuva Aarne Ormio, Kirkon kuvapankki.

Keväällä linnuille ja muille luontokappaleille annetaan pesimisrauha. Toukokuun alussa voi osallistua lintujen bongaukseen, josta järjestetään leikkimielinen kilpailu "Tornien taisto". Äänimaailman rikkaudesta sopii nauttia lintulajiston runsastuessa kesäksi.

Sastamalassa on useita hienoja lintuvesiä ja lintutorneja, joihin kannattaa tehdä retki eläimiä ihastelemaan. Esimerkkinä:

Puurijärvi -Isosuon kansallispuisto
Sijainti: Satakunta ja Pirkanmaa. Kokemäki (www.kokemaki.fi), Huittinen (www.huittinen.fi) ja Sastamala (www.sastamala.fi).

Tekemistä: Lintujen tarkkailu, luontopolku.

Näkemistä: Puurijärven lintukosteikko ja lähes luonnontilaiset suot. Kurjet, sudenkorennot ja harvinainen euroopanmajava.

Soveltuvuus: Sopii kaiken ikäisille ympäri vuoden. Kärjenkallion katselulava soveltuu myös liikuntaesteisille.

Lähde: www.luontoon.fi/puurijarvi-isosuo

Lokakuun alussa on arktisen hanhimuuton aika. Tunnistettava laji on valkoposkihanhi. Lokakuussa voi osallistua joutsenbongaukseen, kun laulujoutsenet kerääntyvät muuttoa varten. Leutona talvena ne eivät välttämättä pidä kiirettä etelään lähdön suhteen. Lisätietoa luonnonsuojelupiirien lintubongauksista ym. löytyy www.sll.fi.

Marraskuussa on hyvä muistaa linnunpönttöjen puhdistus ja uusien laittaminen kevättä varten. On myös aika aloittaa lintujen talviruokinta. Siilejä voi auttaa kasaamalla haravointijätettä esim. pihan perälle talvipesäpaikaksi.