Sivukartta
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Tapahtumat »
To 29.6.2017 17:30
Naisten Pankin tapaaminen
Muu tila
Naisten Pankkilaisten tapaaminen Leipurikahvila Pyymäessä Nuutilankatu 2.
To 29.6.2017 18:30
Musiikki
Muu tila
Lauluilta Keikyän kyläseuran rannassa Kiviniementiellä klo 18.30
Pe 30.6.2017 11:00
Tapahtuma
Muu tila
Kirjakahvila kirkkoherranviraston pihalla klo 9-15. Saatavana hernesoppaa, lättyjä, kahvia ja kastamista,käsitöitä ja kirpputoritavaroita.
Pe 30.6.2017 14:00
Karkun kappeliseurakunnan Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset
Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset Karkun seurakuntatalolla pe 30.6. klo 14.00.
Pe 30.6.2017 16:00
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Kiikoisten seurakuntatalo - alakerran lähetystori
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Pe 30.6.2017 19:00
Purpurikonsertti "Kadulta kirkkoon"
Kiikoisten kirkko
"Kadulta kirkkoon"- konsertti reformaation ja purpureiden henkeen. Vokaaliyhtye Lumous, baritoni Lauri Solin, Fioretto Ensemblestä Janek Öller (nokkahuilut ja säkkipillit) ja Ilpo Laspas (cembalo ja urut). Ohjelmistossa 1400-1500-luvun kansanlauluja, uskonpuhdistuksen myötä löysivät tiensä myös kirkolliseen käyttöön.

Kiikoisten kirkko, Kiikoistentie 300, 38360 Sastamala
Pe 30.6.2017 19:00
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Muu tila
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Pe 30.6.2017 19:00
Silja Aalto ja Trio Barocco
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Silja Aalto, sopraano
Trio Barocco
Ohjelma 15/10¤.
Pe 30.6.2017 19:00
Nuortenilta
Vammalan seurakuntatalo - Kahvio, alakerta
Tervetuloa!
Pe 30.6.2017 19:00
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus. Kahvitilaisuuden tuotto lähetyksen hyväksi.
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Hannu herätti henkiin seurakunnan blogin

Hannu Grén on opiskellut tiedotusoppia Tampereen yliopistossa.

Kirkkoherranviraston tiedotuksen työkokeilija Hannu Grén kirjoittaa heränneistä ajatuksistaan työkokemuksensa, uskonsa ja ajankohtaisten asioiden pohjaa vasten peilaten.

Kohta on kulunut kaksi kuukautta siitä, kun aloitin työkokeilun Sastamalan seurakunnan kirkkoherranvirastossa viestintätehtävissä. Aika on ollut mielenkiintoista ja aika opettavaistakin. Se on herättänyt monenkirjavia ajatuksia arjesta, työasioista, henkilökohtaisesta uskosta.

Tähän asemaan päädyin hauskan sattuman kanssa. Olin käymässä työttömänä keskustelua seurakunnan diakonin Jouni Kivimaan kanssa seurakuntatalolla, kun puhelimeni soi. Työ- ja elinkeinoelämän toimiston virkailija soitti ja tiedusteli tilannettani suunnitelmieni osalta. En viitsinyt lähteä huoneesta sen kummemmin muualle, vaan aloin selvittää kuten olin ajatellutkin: viestinnän ja tiedotuksen alan työkokeilu kiinnostaisi, vain paikka oli hakusessa. Kävin puhelun loppuun, ja sitten Jouni onnistui yllättämään: ”Minä tiedänkin erään pastorin, jonka kautta voisi järjestyä työkokeilua…” Tarjous tuli hyvin yllättäen, kuin mittatilauksesta. Siitä olen kiitollinen Jounille ja Tarja Kopalaiselle, sekä Taivaan Isälle, joka selvästi oli minua tässä johdattamassa.

Nyt istun tilapäisellä toimistopaikallani ja pohdin tätä blogia kirjoittaessani kaikkia niitä moninaisia ajatuksia, joita on herännyt työkokeilusta, omien ja seurakunnan arvojen kysymyksistä sekä Suomen tämänhetkisen tilanteen johdosta.

Työtehtävät ovat olleet minulle melkein kuin räätälöityjä. Olen saanut toimittaa lehteä, päivittää verkkosivustoa, hoitaa viestinnällisiä sähköposteja, tehdä graafista ja visuaalista suunnittelua. Siihen olen erittäin tyytyväinen, ja mikäli Herra suo, niin tässä tehtävässä jatkan enemmän kuin mielelläni. Oli kyseessä sitten vain tämän työkokeilujakson mittainen aika tai pidempi vakituinen työ, niin sen otan vastaan minkä Hän minulle parhaaksi näkee.

Arvokysymykset ovat paikoin olleet haastavampia. Usein olen miettinyt, miten oma katsomukseni vastaa sitä, minkä seurakunta näkee oikeaksi, ja mikä on Jumalan tahto. Joistakin asioista se on hyvin helppo todeta sopivaksi, joissakin taas joudun usein miettimään mihin suuntaan niin sanottu maallistunut kehitys kulkee yhteiskunnan tai seurakunnan tasolla. Lukuisia, lukuisia kertoja on ollut myös pakko katsoa peiliin ja todeta, ettei sitä ole aina voinut sanoa onnistuneensa näissä asioissa. Varmasti on monta, monta asiaa, joissa minulla on vielä opittavaa.

Kuitenkin, oli joistakin arvoihin tai mielipiteisiin liittyvissä kysymyksissä samaa tai eri mieltä, niin on muistettava, että meillä on tehtävä. Sitä voi kukin ajaa omalla tavallaan, mutta päämäärä on sama. Vaikka olisimme eri mieltä siitä, saako pastori käyttää jumalanpalveluksessa farkkuja vai ei, tai siitä saako nainen toimia pappina vai ei, niin siitä lienemme kuitenkin samaa mieltä, että tärkeintä on lähimmäisenrakkaus, ja Jumalan rakkaus. Asioista saa olla eri mieltä, mutta tehkäämme se toisiamme kunnioittaen ja rakastaen. Kun Jumala antoi Poikansa tänne meitä armahtamaan, Hän ei eritellyt, että pelastaa vain sinisestä pitävät tai vain ne, joiden mielestä se tietty ainoa poliittinen suuntaus on oikea. Hän haluaa tarjota pelastuksensa kaikille.

On toki tärkeää pysähtyä kyselemään, rukoillen pyytää viisautta ja johdatusta Herralta, että osaisimme tehdä oikein arvovalinnoissamme. Ne ovat suuria asioita näiden haastavien kysymysten äärellä, ja niissä on usein ristiriitaisuuksia. Suomen velkaantumista on vähennettävä, mutta samalla taattava, ettei kaikkea oteta pois niiltä, joilla ei ennastaankaan ole paljoa otettavaa. Sotaa, nälänhätää ja epidemioita pakenevia maahanmuuttajia on autettava, mutta ei saa myöskään unohtaa tai polkea Suomen omia hädänalaisia, vaan on taattava myös heidän mahdollisuutensa elantoon, terveyteen ja turvalliseen asumiseen. Nämä eivät ole helppoja kysymyksiä, ja siksi ne mediassa ovatkin näkyneet niin paljon viime aikoina.

Mutta tärkeintä on se, että kuuntelee Häntä ja haluaa Hänet arkensa suunnannäyttäjäksi. Tällä samalla ajatuksella, Herra, toivon että johdatat omaa työtäni ja elämääni. Auta valitsemaan oikein – ja kiitos, että välität ja rakastat, vaikken aina onnistukaan.

22.9.2015 Hannu Grén