Sivukartta
To 22.6.2017 09:00
Toimintahetket
Vammalan seurakuntatalo - Kahvio, alakerta
Toiminta on ilmaista eikä tarvitse ilmoittautua.
Päivällä klo 12.-13 ruokailumahdollisuus, aterian hinta 2 ¤. Ruokailua varten ilmoittautumiset toimintahetkistä saatavalla lomakkeella.
Tervetuloa leikkimään, pelaamaan ja askartelemaan ohjaajien kanssa
Pe 23.6.2017 08:00
Tapahtuma
Letunpaistoa Keikyän kyläseuran rannassa 19-22.
Sorva Olavi
Pe 23.6.2017 18:00
Juhannusaattoehtoo Pyhällä Olavilla
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Juhannusaaton viettoa Tyrvään Pyhän Olavin kirkolla klo 18-22. Klo 18 Illan avaus ja kirkon esittely, 18.30 Lauluhetki, 19 Hartaus, 19.30 Kirkon esittely, 20 Lauluhetki, 20.30 Hartaus, 21 Kesäillan runot, 21.30 Iltahartaus, Lettuja, makkaraa, kahvia ja mehua myynnissä.
Kopalainen Tarja, Jokinen-Lundén Anu, Mattila Anu
Pe 23.6.2017 19:00
Juhannusaatto Kiikoisten kirkkotuvalla
Kiikoisten kirkkotupa-Sauna
Juhannusaatto Kiikoisten kirkkotuvalla. Kahvia, makkaraa, arpajaiset ja pientä ohjelmaa. Kokko sään salliessa.
Pihlajamaa Jouni, Mannonen Ulla, Vuoristo Päivi
Pe 23.6.2017 19:00
Nuorten ja nuorten aikuisten yöttömän yön yökukkujaiset
Leiris
Ainakin sauna lämpenee ja uimaan pääsee...
La 24.6.2017 10:00
Mittumaarin messu
Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Pyhäpäivä: Johannes Kastajan päivä
Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Vuoristo Päivi
Kolehti: Kirkon diakoniarahasto
Tekstinlukijat: Vuorenojat
Su 25.6.2017 10:00
Suodenniemen messu
Suodenniemen kirkko
Pyhäpäivä: 3. sunnuntai helluntaista
Suodenniemen kirkko
Liturgia ja saarna: Hannu Heikkilä
Kanttori: Mattila Jari
Musiikki: Suodenniemen Sirkut
Suntio: Päivi Seppälä
Entisten suodenniemeläisten ja Suodenniemellä kesää viettävien kirkkopyhä
Su 25.6.2017 10:00
Pyhän Olavin messu
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhäpäivä: Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä)
Tekstit: Psalmi: Ps. 92:2-6, 1. lukukappale: Jes. 51:3-6, 2. lukukappale: Ap. t. 14:15-17, Evankeliumi: Luuk. 1:57-66
Pyhäpäivän aihe: Tien raivaaja
Alttarikynttilät: 4
Liturginen väri: Valkoinen
Liturgi: Hautala Lasse
Kanttori: Mattila Anu
Suntio: Myllyniemi Arja
Avustava pappi: Väänänen Ville
Virret: 571 Jo joutui armas aika
258 Kiitetty olkoon Jumala
259 Kiitetty Herra, joka kansallensa
572 Taas kukkasilla kukkulat
574 On kaunis synnyinmaamme
Kolehti: Taloudellisessa ahdingossa olevien köyhien ihmisten auttamiseen Suomessa
Kirkon diakoniarahaston kautta.
Kirkon diakoniarahasto, Kirkkohallitus, Eteläranta 8, 00130 Helsinki, FI15 8000 1100 0602 28.
Su 25.6.2017 11:15
Suodeniemen kirkkokahvi

Suodenniemen seurakuntatalo - kahvio, Koippurintie 6, 38510 Sastamala
Su 25.6.2017 13:00
Salokunnan messu
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Pyhäpäivä: 3. sunnuntai helluntaista
Salokunnan kirkko - kirkkosali, Salokunnan kirkko - kahviotila
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Mattila Jari
Suntio: Lehto Ilpo
Musiikkiryhmä: Kesäsoittaja Noora Mäkelä, poikkihuilu
Kolehti: Sisupartiolaiset Karkku
Tekstinlukijat: Sirkka-Liisa Uusi-Rintakoski
Su 25.6.2017 17:00
Pieni pyhä hetki
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhän Olavin kirkko on auki kesäisin. Joka sunnuntai-ilta siellä järjestetään pieni rukoushetki, ennen kuin kirkko taas sulkee ovensa seuraavaan päivään. Vietä ainutlaatuinen hetki kesäillassa uskomattomalla paikalla, tutustu kirkon elämänkaareen ja menneiden sukupolvien työhön.
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Järkevää ruokataloutta

Kasvisten voittokulkua voi jatkaa, vaikka ne olisivat hieman nahistuneitakin. Käytä niitä esimerksiksi sosekeittoon.

Hunaja on luonnon oma superfood, jota voi käyttää niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

Leipää voi jalostaa monin tavoin hävikin välttämiseksi, tee kuivahtaneesta leivästä esim. korppuja.

Kuluttajaliitto kumppaneineen kampanjoi valtakunnallisesti ruokahävikin vähentämisen ja ruoan arvostuksen puolesta. Ruokahävikin vähentäminen on konkreettinen ekoteko, joka on hyväksi myös kukkarolle!

1. Tiesitkö, että kotitalouksista roskiin päätyvä ruokajäte Suomessa vastaa 100 000 keskivertohenkilöauton hiilidioksidipäästöjä? (Lähde: www.saasyoda.fi)
  2. Sitra on laskenut, että ottamalla tähdelounaskäytäntö kaikkiin Suomen kouluihin voitaisiin säästää vuodessa kaksi miljoonaa ateriaa.
  3. Nelihenkinen perhe voisi käydä vuoden aikana hukkaan heittämäänsä ruokaa vastaavalla summalla joko kahdeksan kertaa elokuvissa, kolmesti Linnanmäellä tai kerran yhteisellä kylpylälomalla. (Lähde: HSY)
  4. Parhaat keinot vähentää hävikkiä: Syödä helposti pilaantuvat ruoat ensimmäisenä, tarkistaa ruoka-ainekaapit ennen kauppaan lähtöä ja pakastaa tähteeksi jääneet ruoat. (MTT)
  5. Tarjouksesta ei välttämättä kannata hamstrata. Esimerkiksi tavallista isommat lihapakkaukset ovat taloudellinen ostos vain siinä tapauksessa, että kaikki tulee käytettyä.
  6. Vierasvaran säilyttäminen kotona on kaunis, mutta tarpeeton ajatus. Kutsu ehdottomasti vieraita kylään, mutta hanki tarjottavat vain tarpeen mukaan. Marttaliiton sivuilta löydät hyvä ohjeet vieraiden kestitsemiseen varattavista ruoka- ja juomamääristä: http://www.martat.fi/ruoka/kodin-juhlat/paljonko-tarjottavaa/

Huom! Parasta ennen -merkintää käytetään verrattain hyvin säilyvissä elintarvikkeissa kuten kahvissa tai jauhoissa. Tuote voi kuitenkin olla täysin käyttökelpoinen vielä päiväyksen vanhennuttua, joten siihen ei kannata uskoa sokeasti. Luota mieluummin omaan arvioosi tuotteen käyttökelpoisuudesta.

Viimeinen käyttöpäivä on merkittävä hyvin nopeasti pilaantuviin elintarvikkeisiin. Nimensä mukaisesti viimeinen käyttöpäivä on päivä, jolloin elintarvike on tarkoitettu viimeistään käytettäväksi.
(Lähde: Evira)