Sivukartta
To 29.6.2017 17:30
Naisten Pankin tapaaminen
Muu tila
Naisten Pankkilaisten tapaaminen Leipurikahvila Pyymäessä Nuutilankatu 2.
To 29.6.2017 18:30
Musiikki
Lauluilta Keikyän kyläseuran rannassa Kiviniementiellä klo 18.30
Pe 30.6.2017 11:00
Tapahtuma
Muu tila
Kirjakahvila kirkkoherranviraston pihalla klo 9-15. Saatavana hernesoppaa, lättyjä, kahvia ja kastamista,käsitöitä ja kirpputoritavaroita.
Pe 30.6.2017 14:00
Karkun kappeliseurakunnan Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset
Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset Karkun seurakuntatalolla pe 30.6. klo 14.00.
Pe 30.6.2017 16:00
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Kiikoisten seurakuntatalo - alakerran lähetystori
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Purpurikonsertti "Kadulta kirkkoon"
Kiikoisten kirkko
"Kadulta kirkkoon"- konsertti reformaation ja purpureiden henkeen. Vokaaliyhtye Lumous, baritoni Lauri Solin, Fioretto Ensemblestä Janek Öller (nokkahuilut ja säkkipillit) ja Ilpo Laspas (cembalo ja urut). Ohjelmistossa 1400-1500-luvun kansanlauluja, uskonpuhdistuksen myötä löysivät tiensä myös kirkolliseen käyttöön.

Kiikoisten kirkko, Kiikoistentie 300, 38360 Sastamala
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Silja Aalto ja Trio Barocco
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Silja Aalto, sopraano
Trio Barocco
Ohjelma 15/10¤.
Nuortenilta
Vammalan seurakuntatalo - Kahvio, alakerta
Tervetuloa!
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus. Kahvitilaisuuden tuotto lähetyksen hyväksi.
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Mouhijärven motoristikirkossa ennätysmäärä pyöriä

Kaunis sää oli jo pitemmän aikaa lupaillut hyvää tulevalle Mouhijärven motoristikirkolle. Ei siis ihme, että keskiviikkona 21.5.2014 noin 190 moottoripyörää kokoontui Häijään Nesteelle valmiina osallistumaan motoristikirkkoon ja pyytämään siunausta tulevalle ajokaudelle.

Taas kerran ajettiin paraatiajona sama Tervamäen lenkki kuin seitsemänä aikaisempanakin vuonna, MC Otamuksen väki järjesti risteykset niin, että paraati sai ajaa reitin turvallisesti yhtenä pitkänä letkana. Katsojia reitin varrella oli paljon heiluttamassa meille. Kirkonmäelle saavuttaessa pyöriä oli niin paljon, että osa väestä jätti suosiolla pyöränsä Mouhijärven seurakuntatalon alaparkkiin vaikka todennäköisesti olisimme mahtuneet kaikki yläparkkipaikalle.

Väkeä oli saapunut niin läheltä kuin kaukaakin, oli porilaisia, parkanolaisia, forssalaisia ja tamperelaisia, oman kylän väkeä ja naapurikylän, oli montaa erilaista pyörää ja motoristia sekä eri kerhoa, puhumattakaan omasta Tyrvään pojista ja plikoista.

Jumalanpalveluksen avasi tuttuun tapaan motoristipappimme Lasse Hautala. Musiikkipuolesta piti huolen kanttori Mikko Helenius, soittaen haitaria kuten tahtoi ja laulaen komealla äänellään ja toisena motoristipappina saarnasi Lasse Vahtola. Hän kertoi, että oli nuorena tehnyt jotain, mitä monikaan ei ole tehnyt, meinaan töitä moottoripyörällä – kesätyöpaikan moottoripyörälähettinä – aina ei oikein naurattanut lähteä ajamaan kun keli oli huono.

Ja kertoipa Vahtola hauskan vitsinkin:

Motoristi kuoli ja tapasi Taivaan portilla itse Pyhän Pietarin: ”Me olemme täällä sinua jo odottaneetkin, on ajotapasi laitettu merkille. Täällä on sitten semmoiset säännöt, että pitkiä tukkia ja moottoripyöriä ei suvaita.”

Mutta yhtäkkiä kuului tuttua moottoripyörän ääntä. Ja aivan totta, samassa hänen ohitseen pyyhälsi pitkätukkainen motoristi pyöränsä selässä.

Toinen kysyi Pietarilta: ”No mikäs se nyt sitten oli?” ”Se oli pomon poika, sitä ei säännöt koske.” sanoi Pietari.

Tilaisuuden päätteeksi kirkossa pidettiin ehtoollishetki, johon osallistui enemmän väkeä kuin yhtenäkään aikaisempana vuonna.

Lopuksi oli vielä yhteinen kokoontuminen Otamuksen iltanuotion ääreen makkaralle ja iltaa istuskelemaan. Mouhijärven kappeliseurakunnan aikuistyön vapaaehtoiset hoitivat makkara- ja mehutarjoilun ansiokkaasti ja paljon tuli muutenkin kiitosta tilaisuuden järjestämisestä ja moni lupasi tulla mukaan syyskuun 10. päivä pidettävään motoristien kiitoskirkkoon.

Kiitos kaikille, jotka osallistuitte tämän tapahtuman toteuttamiseen, työpanoksenne on todella tärkeä!

Teksti ja kuvat: Carita Malkamäki