Sivukartta
To 29.6.2017 17:30
Naisten Pankin tapaaminen
Muu tila
Naisten Pankkilaisten tapaaminen Leipurikahvila Pyymäessä Nuutilankatu 2.
To 29.6.2017 18:30
Musiikki
Lauluilta Keikyän kyläseuran rannassa Kiviniementiellä klo 18.30
Pe 30.6.2017 11:00
Tapahtuma
Muu tila
Kirjakahvila kirkkoherranviraston pihalla klo 9-15. Saatavana hernesoppaa, lättyjä, kahvia ja kastamista,käsitöitä ja kirpputoritavaroita.
Pe 30.6.2017 14:00
Karkun kappeliseurakunnan Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset
Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset Karkun seurakuntatalolla pe 30.6. klo 14.00.
Pe 30.6.2017 16:00
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Kiikoisten seurakuntatalo - alakerran lähetystori
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Purpurikonsertti "Kadulta kirkkoon"
Kiikoisten kirkko
"Kadulta kirkkoon"- konsertti reformaation ja purpureiden henkeen. Vokaaliyhtye Lumous, baritoni Lauri Solin, Fioretto Ensemblestä Janek Öller (nokkahuilut ja säkkipillit) ja Ilpo Laspas (cembalo ja urut). Ohjelmistossa 1400-1500-luvun kansanlauluja, uskonpuhdistuksen myötä löysivät tiensä myös kirkolliseen käyttöön.

Kiikoisten kirkko, Kiikoistentie 300, 38360 Sastamala
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Silja Aalto ja Trio Barocco
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Silja Aalto, sopraano
Trio Barocco
Ohjelma 15/10¤.
Nuortenilta
Vammalan seurakuntatalo - Kahvio, alakerta
Tervetuloa!
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus. Kahvitilaisuuden tuotto lähetyksen hyväksi.
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Se vaan on niin.

Saman taivaan alla.

Tämä kirjoitus on julkaistu myös Sananjalan 1/2014 pääkirjoituksena. Kirjoittaja on kirkkoherra Ari Paavilainen.

Hän istuu auton penkillä vaiti. Tiedän hänen olevan mietteissään ja ahdistunut.

Olen tuntenut tämän nuoren miehen kauan.

Hän on aina ollut herkkä, erittäin älykäs ja hänellä on loistava huumorintaju. Koulussa on sujunut hyvin.  Hän on tavattoman lahjakas piirtämään. Teini-iässä hän oli lupaava suunnistaja. Rippikoulun jälkeen hän oli isosena ja kristillinen elämänkatsomus tuli tärkeäksi. Aikuisuuden kynnyksellä hän valitsi siviilipalveluksen, mikä oli varmasti oikea valinta juuri hänelle. Siellä hän löysi oman alansa ja tältä alalta löytyi opiskelupaikka. Hän on päässyt hyvin elämässä eteenpäin.

Istumme autossa kaksin. Tiedän, että asia on vaikea.

Olemme puhuneet asiasta vaimoni kanssa jo pitkään. Nuorella miehellä on aina ollut tyttöjä ystävänä, mutta ei koskaan varsinaista tyttöystävää. Herkkyys, taiteellisuus ja lahjakkuus ovat kenties tyypillisiä asiaan liitettyjä piirteitä. Sosiaalisessa mediassa alkoi näkyä päivityksiä, jotka vahvistivat olettamuksiani. Tykkäsin, jotta hän rohkaistuisi ottamaan asian puheeksi.

Nuoren miehen äiti kertoi minulle totuuden ensimmäisenä: seurustelukumppani on toinen nuori mies.

Lopulta nuori mies kertoo sen minullekin, kenties viimeisenä.

Hän kertoo kamppailleensa asian kanssa pitkään, mutta lopulta se oli pakko myöntää. Iloitsen siitä, ettei hän yrittänyt kieltää totuutta ja elää valheessa ja varjoissa.

Hän ei kristittynä ymmärrä rippipappiaan, joka julistaa homouden vääryydeksi.

Jotkut sanovat, että seksuaalisuus on valinta. Siinä tapauksessa pitäisi tykätä molemmista sukupuolista. Pohdimme, että ehkä ne kaikkein jyrkimmät tuomitsijat koettavat näin torjua omia ”vääriä” seksuaalisia tuntemuksiaan. Umpiheterot ja -homot tietävät, että seksuaalisuus on ihmistä vahvempi, eikä sitä voi valita. Jotkin asiat vain ovat niin kuin ovat, vaikka emme niin tahtoisikaan.

Juttelemme meillä kotona pitkään. Käymme saunassa ja istumme iltaa.

Vuoteessa vaimo tulee kainaloon ja kysyy, miltä nyt tuntuu.

Muistan lapsuudestani, kuinka homoseksuaalisuus lakkasi olemasta rikos. Nuoruudessani se poistettiin sairauksista. Työelämässä huomasin, että homoseksuaalinen suuntautuneisuus on yleinen, mutta vaiettu asia. Sanoin paikallislehden haastattelussa vain muutama vuosi sitten, että samaa sukupuolta olevien liiton hyväksyminen kestää tässä maassa vielä kauan. Olin ehkä väärässä.

Odotan tämän nuoren miehen ja hänen poikaystävänsä tapaamista.

Onhan kyseessä oma poikani.