Sivukartta
Kanttori: Mattila Jari
Musiikki: Suodenniemen Sirkut
Suntio: Päivi Seppälä
Entisten suodenniemeläisten ja Suodenniemellä kesää viettävien kirkkopyhä
Su 25.6.2017 10:00
Pyhän Olavin messu
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhäpäivä: Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä)
Tekstit: Psalmi: Ps. 92:2-6, 1. lukukappale: Jes. 51:3-6, 2. lukukappale: Ap. t. 14:15-17, Evankeliumi: Luuk. 1:57-66
Pyhäpäivän aihe: Tien raivaaja
Alttarikynttilät: 4
Liturginen väri: Valkoinen
Liturgi: Hautala Lasse
Kanttori: Mattila Anu
Suntio: Myllyniemi Arja
Avustava pappi: Väänänen Ville
Virret: 571 Jo joutui armas aika
258 Kiitetty olkoon Jumala
259 Kiitetty Herra, joka kansallensa
572 Taas kukkasilla kukkulat
574 On kaunis synnyinmaamme
Kolehti: Taloudellisessa ahdingossa olevien köyhien ihmisten auttamiseen Suomessa
Kirkon diakoniarahaston kautta.
Kirkon diakoniarahasto, Kirkkohallitus, Eteläranta 8, 00130 Helsinki, FI15 8000 1100 0602 28.
Su 25.6.2017 11:15
Suodeniemen kirkkokahvi

Suodenniemen seurakuntatalo - kahvio, Koippurintie 6, 38510 Sastamala
Su 25.6.2017 13:00
Salokunnan messu
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Pyhäpäivä: 3. sunnuntai helluntaista
Salokunnan kirkko - kirkkosali, Salokunnan kirkko - kahviotila
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Mattila Jari
Suntio: Lehto Ilpo
Musiikkiryhmä: Kesäsoittaja Noora Mäkelä, poikkihuilu
Kolehti: Sisupartiolaiset Karkku
Tekstinlukijat: Sirkka-Liisa Uusi-Rintakoski
Su 25.6.2017 17:00
Pieni pyhä hetki
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhän Olavin kirkko on auki kesäisin. Joka sunnuntai-ilta siellä järjestetään pieni rukoushetki, ennen kuin kirkko taas sulkee ovensa seuraavaan päivään. Vietä ainutlaatuinen hetki kesäillassa uskomattomalla paikalla, tutustu kirkon elämänkaareen ja menneiden sukupolvien työhön.
Ma 26.6.2017 17:30
Naisten saunailta Kiikoisten kirkkotuvalla
Naisten saunailta Kiikoisten kirkkotuvalla. Yhteislähtö Vammalan srk-talolta klo 17.30 omin autoin. Kyytien vuoksi ilmoita tulostasi Kopalainen p. 050 314 9107
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Karkussa tehdään passiodraamaa

Yhteiskuvassa passiodraaman esiintyjäjoukko Karkun kirkossa 1990-luvun alussa.

Karkussa 1990-luvun alussa suuren suosion saanut passiodraama Tien sinne te tiedätte esitetään Karkun kirkossa palmusunnuntaina 13.4. ja hiljaisen viikon keskiviikkona 16.4. klo 19.

Tytti Jäppinen teki vuonna 1973 kirkkonäytelmän pääsiäisen tapahtumasta. Hän käytti tekstilähteenään Johanneksen evankeliumia. Laulut hän sanoitti ja sävelsi itse. Laulettavia osuuksia on 13 ja ne esittää pääosin kuoro. Roolihenkilöitä ovat Martta ja Maria, Magdalan Maria, Pilatus, fariseukset ja opetuslapset, joista erikseen tulee esiin Pietari ja Juudas. Jeesusta ei näytellä eikä esitetä kuvana. Kertoja lukee Raamatun tekstiä kertovassa muodossa.

Tämä passiodraama koskettaa syvästi kuulijaa. Kaikki tarvittavat elementit pelkistetään. Se ei ole näytelmä eikä musiikkiesitys.  Se on vuorovaikutusta esittäjien ja yleisön kanssa.

Passiodraamaa esitettiin Karkun kirkossa vuosina 1991 ja 1992 suuren innostuksen vallitessa. Kirkko oli esityksissä ääriään myöten täynnä. Tapahtumasta uutisoitiin paikallislehtien lisäksi myös suurissa päivälehdissä.

Nyt passiodraama on otettu Karkussa työn alle uudelleen. Ohjaajana toimii Upi Vuorenoja, musiikista vastaa kanttori Päivi Vuoristo ja Karkun kirkkokuoro sekä lauluryhmät Pohjan Pojjaat ja Retrotytöt. Henkilörooleissa on paikallista väkeä, mukana on myös ryhmä Karkun koulun oppilaita.

Tien sinne te tiedätte –passiodraama esitetään Karkun kirkossa palmusunnuntaina 13.4. ja hiljaisen viikon keskiviikkona 16.4. klo 19. Ohjelma 10 euroa, tuotto Yhteisvastuukeräykselle.